GENAPLAH 2 TAHUN USIA PERKAHWINAN KAMI…ALHAMDULILLAH..

Alhamdulillah, syukur atas nikmat kasih sayangMu Ya Allah..031211-genaplah 2 tahun usia perkahwinan kami dan semakin lengkaplah hidup kami bila Ummi dan Naufal dah kembali terus ke Semenanjung…Doakan moga usrah kami sentiasa dilimpahi kasih sayang yang berkekalan hingga ke syurga dan sentiasa di bawah lindungan payung Allah…Masih jauh lagi perjalanan yang perlu kami tempuhi…Terima kasih abg (Syafie Yusof) ats kesabaranmu…

– Perkembangan usrah kami, alhamdulillah…-

Bila dikenang balik, rasanya baru saja bernikah dan masih lagi sessi bertaaruf dgn suami…Kami sgt bersyukur dgn perkahwinan ini especially bila dikurniakan seorang putera yang comel iaitu Muhammad Naufal Zuhaili bin Syafie…kira anak kacukan la ni..kacukan Jawa dan Kemboja..hehe..

– Koleksi gambar si comel dari hari kelahirannya hingga 1 tahun –

Sekarang Naufal dah 1 tahun 3 bulan….macam2 yg die dah boleh buat…boleh tahan juga lasak die..Mula-mula balik semenanjung memang ambil masa nak rapat dengan ayahnya…tapi alhamdulillah sekarang dah ok…moga anak ummi terus membesar dengan sihat dan ceria….moga jadi anak yang soleh, bijak pandai dan jadi insan yang berguna kepada agama, bangsa dan negara…Pada saya, tanggungjawab saya sgt besar untuk mendidiknya dgn baik kerana Naufal dah besar nanti punya tanggungjawab pada 2 negara…di Malaysia dan juga Kemboja, kampung ayahnya yang penuh dgn kedhaifan…Naufal mempunyai sepupu-sepupu di sana yang hidup serba kekurangan…

– Kenangan Naufal bersama sepupu2 nya tahun lalu –

Insya Allah, tahun ini kami akan pulang ke Kemboja berjumpa keluarga suami di sana pada 17hb Disember ini hingga 27 Disember 2011..Doakan perjalanan kami dimudahkan dalam mengeratkan ukhwah dan silaturrahim antara kami. Bila jauh ni 1 tahun sekali baru dapat balik memandangkan kekangan masa dan kewangan. Moga kami pulang pada tahun ini dapat terus mengubat kerinduan atuk dan nenek di sana untuk berjumpa dengan cucu mereka yang sudah berlari ini…

Sekadar ini coretan saya sempena hari ulangtahun perkahwinan kami..Lama sangat saya tidak update blog ini sedangkan berdasarkan statistik pengunjung blog saya semakin ramai dan sudah pun mencapai 16000 lebih…Itu pun sudah mencapai kejayaan yang besar bagi saya dan kepada semua pengunjung2 blog, terima kasih kerana sudi membaca blog saya dan ia akan terus membakar semangat saya untuk terus berkongsi…insya Allah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s